THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

zaterdag 11 september 2010

Wal (halla) Mart!

Eten. Het is een eerste levensbehoefte, dus naar de supermarkt gaan is noodzakelijk. Maar waar je in Nederland bij de plaatselijke Albert Heijn met je karretje door smalle paden moet manoeuvreren langs ruziemakende stellen met krijsende kinderen op zoek naar de pindakaas, hier in Amerika doen ze dat zoals alles GROOT! Met een lege maag en dito koelkast reden we vanmorgen met z’n drieën richting de dichtstbijzijnde Walmart;  een supermarkt met de oppervlakte van een voetbalveld, van voor tot achter gevuld met eten, drinken, kleding, toiletartikelen en zelfs autobanden ontbreken niet in het assortiment. Met licht twinkelende ogen duwden we het karretje de winkel in. “Als u links kijkt ziet u rijen vol kleurige taarten en cupcakes, de een nog zoeter dan de ander en rechts vind u de Peter Pan pindakaas”

IMG_9078  IMG_9080 Naast de dingen die we echt nodig hadden (wc papier is best handig als je moet) gingen onze hartjes pas echt sneller kloppen van alles wat zoet (lees = slecht voor de lijn die we toch al weinig hadden ;-) om ons heen was. Willy Wonka chocolade (ja, die van die film!) mini donuts met poedersuiker, Twizzlers en Creme Brulee Ben & Jerry’s ijs. Ik denk niet dat de extra kilo’s in onze koffers zitten aan het eind van deze vakantie, maar aan onze heupen/buik/billen/benen (streep door wat niet van toepassing is) Ach, ons motto is nog steeds “Je leeft maar een keer” dus genieten we van elk pondje door ons mondje ;-)) Sonja wie??

IMG_9083

IMG_9077

KLM = Gearriveerd!

Zooooooooo, daar zijn we dan! Man oh, man wat een reis hebben we achter de rug! We wisten natuurlijk van te voren al wel dat we er niet in een vloek en een zucht zouden zijn, maar het was toch echt wel lang! Maar goed, dan heb je ook wat! We zijn er, we zijn blij dat we er zijn en vanaf nu gaan we twee weken lang enorm genieten!

In het kort even een hoe onze heenreis verlopen is: Rond kwart voor 11 hebben we elkaar gemeet bij het welbekende meetingpoint op Schiphol. We zijn meteen doorgelopen naar de incheckbalies (wat tegenwoordig geen incheckbalies meer zijn, maar self-service-elektronische-incheck-apparaten). Uiteindelijk hebben we toch niet meer online ingecheckt, dus dit moest eerst nog gebeuren. Het verliep allemaal prima tot we te zien kregen dat onze stoelnummers gewijzigd waren. Drie maanden geleden (precies 90 dagen van te voren, zoals toegestaan) hadden we zorgvuldig drie mooie stoelen naast elkaar geselecteerd. Tot gisteravond waren deze stoelen nog gewoon voor ons, maar vanochtend bleek dat ze toch nog last minute aan het switchen geweest zijn. In plaats van gezellig met z’n drieen naast elkaar was Kelly een tiental rijen naar achteren verplaatst. Aangezien dit pas het begin van de vakantie was en we elkaar dus nog lang niet beu waren leek ons dit nu niet zo gezellig. Helaas waren er geen drie stoelen naast elkaar meer beschikbaar en dus hebben we ervoor gekozen ons te verplaatsen naar twee stoelen naast elkaar en eentje erachter.

Bagage afgegeven, we zaten allemaal netjes onder het toegestane gewicht (de een iets meer dan de ander ;-)). Door naar de paspoortencontrole, ook hier alles prima. We hadden nog tijd zat, dus hebben we nog even genoten van een Nederlands bakkie Starbucks, altijd lekker! We besloten maar op tijd naar de gate te gaan, aangezien we nogal wat verhalen hadden gehoord over complete interviews die afgenomen konden worden. Hier hebben we niks van gemerkt, behalve onze gezellige chit-chat met de grondstewardessen van KLM. Ze gaven ons nog wat tips mee wat zeker te doen in Orlando!
IMG_9055 IMG_9056 IMG_9058
In het vliegtuig aangekomen waren we ontzettend verheugd te zien dat we allemaal eigen schermpjes in de stoel voor ons hadden. We zijn prima op tijd vertrokken en al gauw hoorden we dat we een kwartier voor planning zouden landen. Mooi, dat gaf ons weer wat extra ruimte op Atlanta, waar de overstaptijd toch redelijk krap leek. Het eten en drinken werd prima verzorgd door de KLM. Fish or Pasta, was de kip op??? Tijdens de vlucht hebben we ons prima vermaakt met de entertainment-set. Films als The Last Airbender, De Gelukkige Huisvrouw, Prince of Persia & Sex and the City 2 hebben we gezien! Maar ondanks het brede entertainment-aanbod vonden we het een zeer lange zit. Na ruim 9 uur vliegen landde ons vliegtuigje dan eindelijk op Atlanta. IMG_9069 En daar verliep alles zeer voorspoedig. Bij Immigrations stond amper een rij, we hadden een zeer vriendelijke man die ons een paar vragen stelde maar ons wel gerust stelde. Bij de bagageband aangekomen kwamen al vrij snel onze koffers en ook bij de drop-off en paspoortencontrole konden we zo doorlopen. Uiteindelijk hebben we dus nog een half uur bij de gate zitten wachten voor we konden boarden. De vlucht van Atlanta naar Orlando was een peuleschilletje vergeleken met de eerste vlucht en voor we het wisten zagen we Orlando onder ons verschijnen!

Op Orlando International Airport was het erg rustig, en we hadden ook hier weer vlug onze koffers. Op naar de balie van Alamo. Ook hier waren we gelijk aan de beurt! Aangezien we alldrie zeer moe waren hadden we absoluut geen zin in opdringerige autoverhuurders en dit straalden we waarschijnlijk ook uit, ze probeerde ons amper iets aan te smeren. Helemaal tevreden vertrokken we met onze voucher voor een Economy car naar de parkeergarage. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een witte chevrolet (foto volgt uiteraard nog!). Maria durfde het aan om in het diepe te duiken en naar de villa te rijden. En wat was ze dapper! Tijdens de rit naar de villa keken we onze ogen uit, wat een hoop vreetschuren, lichtjes, reclameborden en andere grootse dingen. Aangekomen op de Blossom Hill Loop vonden we al gauw ons huisje, de sleutel werd uit het kluisje gehaald en de villa werd betreden. En we vielen van de ene ‘oh’ in de andere ‘ah’. Wat een prachtig verblijf!!!

En zo ben je ruim 22 uur wakker en lig je in het masterbed nog het allereerste blogje vanuit Orlando te typen. Misschien is het verstandig om de laptop nu toch maar dicht te klappen en te gaan slapen! Vanaf morgen gaan we op ontdekking uit, maar nu eerst: Sweet dreams!

xxx
Kelly, Laura en Maria