THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

dinsdag 14 september 2010

Ama(sea)ing

Al sinds Bassie en Adriaan voet op Floridaanse bodem hebben gezet en dit allemaal op camera hebben vastgelegd en uitgebracht hadden op VHS, is het van Kelly een droom om ooit eens naar Seaworld Orlando te gaan! Tijdens onze allereerste Amerika-meeting in Januari, bleek gelukkig al gauw dat dit park ook zeer hoog bovenaan stond op de to-do-list van Maria en Laura…
Seaworld En gisteren was het dan eindelijk zo ver! We zijn naar Seaworld geweest!!! Het plan was om rond half 9 te vertrekken, zodat we er lekker vroeg zouden zijn. Helaas hadden we ietsiepietsie vertraging doordat Maria en Kelly in de weer zijn geweest met het bestellen van Uggs. Zoals we in onze vorige blog al schreven konden we tijdens onze shopping-trip jammer genoeg niet slagen voor de Uggs die wij wilden. Dus hebben we besloten ze te bestellen via Sheepskin Shoes.com. We hopen dat alles goed verloopt en dat ze op tijd geleverd worden. Volgens Track&Trace van UPS zouden ze woensdag moeten komen…

Uiteindelijk zijn we dus pas een uurtje later, om half 10, de auto in gestapt en hebben we de TomTom naar Seaworld gestuurd! Daar aangekomen vonden we het op de parkeerplaats nog helemaal niet zo druk lijken. En het bleek ook nog erg rustig te zijn want toen we in de rij wilden gaan staan voor Journey to Atlantis bleek dat we helemaal konden doorlopen tot de poortjes waar je moest in stappen! We hebben de longen uit of lijf gegild in deze darkride/achtbaan/waterbaan! In Nederland kennen we inmiddels alle bochten, dalingen en splashes wel in de attractie, maar dit was natuurlijk compleet nieuw voor ons! Maar hij was goed bevallen, dus we zijn direct nog een keer gegaan! Dit keer kwamen we er ietsje natter uit dan de eerste keer…
Journey to AtlantisZeiknat! 

 

 

 

 

 


We vervolgden onze weg naar de pinguins, en na een hapje gegeten te hebben was het al tijd voor de eerste show: ‘Believe’, met in de hoofdrol: Shamu & Friends! Voor de show werden de Amerikaanse militairen en hun families geeerd. Mierzoet, maar we moeten bekennen dat we alledrie kippenvel en tranen in onze ogen hadden toen een moeder met kind in beeld kwam (waarvan de vader ongetwijfeld wegens omstandigheden er niet bij kon zijn). Na dit nationalistisch hoogtepunt hebben we genoten van de show! Wat zijn de orka’s toch prachtige beesten! Het is jammer om te zien dat er minder contact tussen mens en dier is, sinds het ongeluk in Februari waarbij één van de trainers door één van de orka’s verdronken is. Maar al met al gaat het om de orka en wat kunnen die ontzettend veel met dat grote lijf van ze! We hebben enorm zitten genieten! We zaten uiteraard wel in de Soak Zone, en we werden nog redelijk gespaard, maar kregen toch een flinke plens water over ons heen!
Shamy ShamuShamuResultaat na splashzone Twee jaar geleden hebben we tijdens onze vakantie in Portugal met dolfijnen gezwommen. Een fantastische ervaring! In Seaworld konden we ook weer in contact komen met de dolfijnen door ze te voeren! We kochten drie bakjes vis á 7 dollar en we mochten uitgebreid de dolfijnen eten geven en aaien! Erg leuk om ze weer even van heel dichtbij te zien!Kelly voert dolfijnLaura voert dolfijn Maria voert dolfijnNa de dolfijnen hebben we ook nog even de roggen geaaid en daarna zijn we naar de manatees (zeekoeien) gelopen.
IMG_9360 IMG_9374Hierna was het tijd voor de ‘Blue Horizons’ show met dolfijnen & een mini-walvis. In deze show werden ook veel acrobatische capriolen uitgevoerd, en lieten ze pappagaaien rond vliegen, dus het was zeer vermakelijk om naar te kijken! IMG_9409IMG_9398IMG_9393Aangezien het al weer heel de dag bloedheet was, vonden we het tijd voor een verkoelend snackje tussendoor! Lekker ijs met heel veel ongezonde toppings!
IMG_9413Na deze pauze gingen we naar de laatste show van de dag: ‘Clyde & Seamore’; zeeleeuwen, een walrus & zelfs een zeeotter! Voor de show begon hebben we ontzettend moeten lachen om de mimespeler die het publiek vermaakte door de mensen die het theater binnen kwamen lopen voor schut te zetten. Wat waren wij blij dat we al veilig op de tribune zaten. Ook tijdens de show hebben we helemaal dubbel gelegen omdat niet alles verliep zoals het zou moeten gaan. Of zou dit net zo’n geval geweest zijn als de ‘Blijf wie je bent’-scene uit Hairspray waarbij in het script staat dat ze in de lach moeten schieten??? Anyway, wij hebben er ook erg om moeten lachen en  genoten van de show!
IMG_9422IMG_9426 IMG_9432Als afsluiting van de dag hebben we nog een rondje Wild Artic gedaan waar we een ijsbeer, een walrus en een beluga hebben gespot.  We hebben een ontzettend leuke dag beleefd in Seaworld, onze verwachtigen zijn zeker waargemaakt!
IMG_9454IMG_9441IMG_9451Thuis gekomen hebben we lasagne & spinaziesouffle in de oven gegooid en terwijl die warm werden hebben wij nog even een verkoelende duik in het zwembad genomen. Erg fijn om na een dag vol water, zweet & plak zo vanuit de woonkamer in een zwembad te springen!

Na het eten hebben we nog even de aflevering van ‘Fans’ teruggekeken, hebben er weer om gegierd en zijn nog steeds blij dat wij zo niet zijn! Hierna nog een filmpje opgezet, die we helaas niet allemaal hebben af gekeken, en daarna moe maar voldaan lekker onze bedjes in gekropen.

Vandaag hebben we weer een relaxdagje ingepland. Er moeten nog wat boodschapjes gedaan worden en verder gaan we lekker genieten van het zonnetje, die nu al volop schijnt (9 uur ‘s ochtends!).

Greetzzzz,
Kelly, Laura & Maria