THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

zaterdag 25 september 2010

Start spreading the news, We’re leaving today…!

Hadden we enkele dagen geleden nog als titel: ‘We want to be a part of it’…vandaag moeten we het helaas met de eerste zin van het wereldberoemde nummer van Frank Sinatra doen. Want inderdaad, we’re leaving today! Na 14 fantastische dagen doorgebracht te hebben in de USA, zijn we vandaag weer teruggevlogen naar Nederland. Gelukkig hadden we nog enkele uurtjes voor vertrek naar het vliegveld de tijd om nog onze laatste missie in New York te voltooien!

De wekker liep af om half 9 en we moesten er aan gaan geloven: De koffers moesten worden ingepakt! Gelukkig hadden we de beschikking over een extra tas, die we gingen inchecken, anders hadden we het één en ander moeten achterlaten in New York. Gelukkig paste alles en na een check op de kofferweegschaal zaten we allemaal onder de 23 kilo. We maakten de kaas, chocolademelk en sap nog op en waren klaar voor onze laatste uurtjes in de USA! Bij de receptie reserveerden we alvast een taxi naar het vliegveld, voor 3 personen met heel veel bagage!

We wilden graag nog een bezoekje brengen aan Central Park met in het bijzonder het memorial voor John Lennon. Central Park was op loopafstand van ons hotel en het was wederom een prachtige, zonnige dag, dus gingen we op pad. Het is heel bizar om midden in zo’n grote stad, zoveel groen&rust&diertjes te zien!
IMG_9906 IMG_9908 IMG_9910We liepen door het park naar Strawberry Fields waar het John Lennon memorial zich bevind. Het was druk bezocht, maar het is dan ook prachtig om te zien!
IMG_9916 IMG_9917 IMG_9921 IMG_9923 IMG_9925Na dit bezoekje zijn we weer terug gelopen naar ons hotel. Onderweg nog even een tussenstop gemaakt bij de Barnes&Noble voor een lunch in hun café. Hier waren we tenslotte onze tijd in New York begonnen, dus was ook leuk om te eindigen. In het hotel hebben we ons nog even omgekleed & opgefrist en ruim op tijd arriveerden onze chaffeur. Buiten bleek dat hij het zeer serieus had genomen dat we veel bagage hadden want hij had een dikke vette Escalade bij zich! Daar hadden we nog wel een keer ingepast met al onze spullen! Hij reed ons naar JFK en ondanks de drukte op de weg kwamen we ruim op tijd aan. Ook hij probeerde ons nog te naaien door een duurdere prijs te noemen dan ons beloofd was, maar ook daar trapten deze slimme toeristen niet in!  
166676742We checkten in, ook onze extra tas á 55 dollar en toen kon het lange wachten weer gaan beginnen. Iets over half 6 mochten we gaan boarden en het was de bedoeling dat we eerder dan gepland zouden vertrekken. Maar helaas zaten de bagagebakken boven de stoelen zo vol dat er een hoop geschoven moest worden en passagiers klaagden. Uiteindelijk gingen we dus zelfs nog een kwartier later de lucht in. De maaltijden werden weer rondgebracht, dit keer wel chicken or pasta! Hierna werd het licht uitgedaan en was het fijn geweest als we wat hadden kunnen slapen. Maar voor ons gevoel was het nog helemaal niet zo laat en dus hadden we hierdoor en zeker ook door de krappe ruimte, moeite om in slaap te komen. We zijn een beetje weggedoezeld maar van echt slapen is helaas niks terecht gekomen. Rond 6 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd (voor ons gevoel 12 uur ‘s nachts) kwamen ze met het ontbijt rond. En zo’n anderhalf uur later, terwijl wij dachten dat we nog tussen de wolken zaten, landden we op Schiphol. Het was gewoon heel erg mistig!!! De piloot riep om dat de plaatstelijke temperatuur prima was, zo’n 15 graden… 15 graden?!?!?! Dat is meer dan de helft minder dan we gewend waren!!!

Gelukkig kwamen onze koffers vrij snel en in de aankomsthal stonden Kelly’s moeder en haar moeder’s vriend op ons te wachten. We waren weer veilig terug in Nederland, maar helemaal gaar, dus we konden niet wachten om naar huis te gaan! Want hoe fijn we het ook gehad hebben in Amerika, en we hadden zeker nog wel langer willen blijven, als je dan weer eenmaal terug in Nederland bent is er ook weer niks zo fijn als je eigen bed, je eigen kussens, je eigen broodje met filet Americain en je eigen ouders. Nu nog proberen zo snel mogelijk van die verdomde jetlag af te komen!

En zo eindigde onze American Dream! En begon het normale leventje weer… We hebben een prachtige vakantie om op terug te kijken en met behulp van de vele, vele, vele foto’s (zo’n kleine 1000), de videofilm en natuurlijk deze weblog zullen we ‘m niet gauw vergeten!

Binnenkort volgt er nog een eindevaluatie-blogje maar voor nu alvast: Iedereen ontzettend bedankt voor het volgen! De vele hartverwarmende reacties deden ons goed! Ook de ‘stille lezers’ die niet gereageerd hebben natuurlijk bedankt! Aan de teller te zien, die we halverwege de vakantie op de blog hebben gezet, zijn we veel bezocht!

Veel liefs,
Kelly, Laura & Maria