THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

donderdag 23 september 2010

We can’t all come and go by bubble…

Was het maar waar! Dan zouden we zeker volgende week al weer terug gebubbeld komen. Maar helaas, ons vliegtuig vertrekt vanavond en neemt ons mee en voorlopig zit een reisje terug naar de USA er nog niet in. Dus gaan we vandaag nog even optimaal genieten van al het Amerikaanse om ons heen!

Gisteren zijn we de dag rustig begonnen, beetje uitgeslapen, ontbijtje op de kamer. Daarna gingen we op zoek naar de vele winkels die New York te bieden had. Laura had een lijstje van winkels die ze wilde bezoeken en met ons fantastische richtingsgevoel kwam dit helemaal goed! We hebben de AppleStore bezocht, maar hier hadden ze helaas niet wat ze zocht. Op naar Dylan’s Candy Bar. Hier waren we ook al geweest in Orlando, in de Florida Mall, maar deze in New York was 3 keer zo groot. We hebben een tijdje rond gelopen, ons verlekkerd bij al die zoetigheid en uiteindelijk het één en ander gekocht. In het café op de bovenste verdieping hebben we wat gedronken, inclusief iets lekkers erbij natuurlijk!
IMG_9885 IMG_9887 IMG_9890De volgende stop op het lijstje was de NBA store, Laura had van haar broer de opdracht gegeven een basketbal mee te nemen. Helaas voor ons hadden ze verschillende soorten en was het niet helemaal duidelijk welke hij nou precies wilde. Na een 10 minuten durend telefoongesprek naar Nederland is het dan toch gelukt! We wilden nog graag even naar Macy’s en besloten de taxi te nemen aangezien het wel een stukje lopen was. En dus hebben we een echte Amerikaanse taxi aangehouden! Een paar minuten en 6,50 dollar later werden we voor de deur van Macy’s afgezet. We hebben hier was op de benedenverdieping rondgelopen maar zagen al gauw dat het allemaal flink boven ons budget zat. Dus hebben we alleen een nieuwe handbagage tas gekocht, zodat we de sporttas die Kelly nu als handbagage gebruikte kunnen inchecken als extra koffer.

Inmiddels was het alweer bijna half 4 en besloten we terug te gaan naar ons hotel. Hier hebben we ons gedoucht en omgekleed zodat we weer lekker fris en fruitig waren voor ons avondje uit. We namen de metro naar 50th Street en liepen naar het Gershwin Theater waar Wicked avond aan avond wordt opgevoerd. Nadat we de kaartjes hadden opgehaald zijn we bij de McDonalds op de hoek binnen gestapt voor een chique dinertje. Nou ja, chique of niet, het smaakte weer heerlijk! Toch fijn dat je ergens op de wereld van op aan kan, de Mac smaakt overal hetzelfde! IMG_9438IMG_9440 IMG_9441We hadden nog wat tijd over voor de show zou beginnen dus gingen we op zoek naar een standje waar ze I (L) NW hoodies verkochten. We wilden er alledrie graag eentje hebben. We vonden een stand waar ze de maten & kleuren hadden die wij wilden en maakten een mooie deal! Onze volgende stop was de M&M Store, deze hebben we in de Florida Mall helaas overgeslagen, dus moest hier nog even bezocht worden! Op Times Square doken we nog even de Forever 21 in. Wederom een veel grotere winkel dan in Florida, en we hebben dan ook lang niet alles kunnen zien, maar toch kostte het ons geen enkele moeite om alledrie met een tasje weer naar buiten te komen!
IMG_9446Op naar het theater voor Wicked! Kelly kocht nog een programma-fotoboek en we namen alledrie iets te drinken. In tegenstelling tot Nederland mag je het hier gewoon mee de zaal innemen. We werden naar onze plaatsen geleid en we zaten heel dichtbij! Op rij 2 aan de zijkant! We waren nog even bang dat we een groot deel zouden missen, maar gelukkig bleek dit helemaal niet zo te zijn! Kelly had de show enkele weken geleden in Londen al eens gezien maar voor Laura en Maria was het de eerste keer. Maar ook zij vonden het prachtig! We kunnen niet wachten tot Mary Poppins voorgoed het Circustheater uitvliegt!
IMG_9456En dat was alweer onze laatste volle dag in Amerika… Vandaag gaan we onze spullen voor de laatste keer bij elkaar rapen. We willen nog een wandeling door Central Park maken, nog even van het mooie weer genieten en halverwege de middag moeten we de taxi nemen naar JFK, vanaf daar vertrekt ons vliegtuig om 18.30 uur terug naar Amsterdam. We zullen morgenochtend om 8 uur op Schiphol landen (voor ons gevoel dus om 2 uur ‘s nachts!).

Uiteraard komt er nog een blogje over de laatste dag, dus dit is nog geen afscheid maar voor de laatste keer een:

Tot morgen!

Kelly, Laura & Maria
IMG_9901