THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

dinsdag 21 september 2010

We want to be a part of it…

WE ZIJN ER!!!! We zijn gewoon in New York City, The Big Apple, The city that never sleeps! Om precies te zijn bevinden we ons in de Upper West Side van Manthattan aan de Riverside Drive.

Onze wekkertjes liepen weer vroeg af, 6 uur, het was nog niet eens licht buiten! We hebben de laatste dingen in onze koffers gepropt, voor de laatste keer ontbeten in de villa en het eten wat we over hadden weggegooid (dit was niet veel, we hebben het goed ingeschat!). Rond kwart voor 8 deden we voor de laatste keer de lichten uit en trokken we de voordeur van de villa achter ons dicht. Dag villa Buzzard!!! De TomTom werd ingesteld en reden de straat uit verlieten het park. Dag Blossom Hill Loop, Dag Orange Tree!!! De inmiddels al zo vertrouwde weg richting Orlando werd voor de laatste keer door ons bereden. Dag Clermont!!! Na een kleine drie kwartier kwamen we aan op Orlando International Airport en leverden onze auto in. Dag auto!!!
IMG_9712IMG_9715Bij de incheckbalie probeerde Delta ons nog een poot uit te draaien door ons te laten betalen voor het inchecken van een koffer. 25 dollar p.p.! Hier trapten wij natuurlijk niet in, we hadden gewoon een volledige vliegreis geboekt inclusief één koffer. Nadat ze dit hadden nagekeken was het prima en deden ze er zelfs niet moeilijk over dat Maria’s koffer een paar honderd gram zwaarder was dan 23 kilo. Gewapend met onze boardingpassen voor stoelen bij de nooduitgang vervolgden we onze weg langs de paspoortencontrole & de douane. Ook hier verliep alles weer vlot, zodat we uiteindelijk nog zo’n anderhalf uur moesten wachten voor we het vliegtuig in konden.

De vliegreis duurde 2 uur en 9 minuten en ging vrij snel. Laura heeft haar Shopaholic boek uitgelezen, Maria heeft lekker wat muziek zitten luisteren en Kelly deed een beetje van beide. Voor we het wisten keken we naar buiten en zagen we ineens het Vrijheidsbeeld onder ons! Dat was erg cool!!! De skyline van New York op de achtergrond was ook redelijk indrukwekkend, al ziet het er vanuit de lucht net uit als een stel kartonnen dozen.

We zijn geland op La Guardia en hebben niet lang op onze koffers hoeven wachten. We besloten een taxi naar ons hotel te nemen en werden onderweg naar de taxistandplaats door meerdere illegale taxichaffeurs aangesproken. Maar wij gingen voor de yellow cab! Hier hebben we even in de rij gestaan, en de taxi’s stonden ook voor ons in de rij, een goed systeem! We belandden in de taxi van een uit Pakistan afkomstige, slecht Engels sprekende chaffeur. Hij deed nog wat pogingen om een gesprekje aan te knopen maar ten eerste verstonden we ‘m amper en ten tweede waren we te druk met om ons heen kijken! Na een wilde rit kwamen we aan bij ons hotel: Riverside Tower Hotel. We checkten in en kregen een ‘suite’ op de derde verdieping toegewezen. Jeetje, dat was even een schok toen we de kamer binnen stapten. Het was niet smerig, superklein of heel oud maar na onze super de luxe villa was dit toch wel even….anders! We hadden twee kamers met daar tussenin  een badkamer. Maar prima hoor, we zijn in New York!!IMG_9722IMG_9724IMG_9725 IMG_9727 IMG_9729Aangezien het al weer even geleden was dat we hadden ontbeten gingen we op zoek naar iets te eten. We kwamen uit bij Barnes&Noble die beschikte over een cafeetje. Het was heerlijk om eindelijk weer eens een gewone sandwich te eten na al die vette troep die we de laatste dagen naar binnen hebben gewerkt. Op de weg terug naar het hotel zijn we nog een supermarkt ingedoken voor wat crackers, kaas & sap voor het ontbijt de komende dagen. In het hotel hebben we een deel van onze koffers uitgepakt en daarna zijn we in de lobby van het hotel gaan zitten. Hier hebben we de beschikking over gratis WiFi dus konden we mooi even een planning gaan maken voor de dagen dat we hier zijn. We willen eigenlijk natuurlijk zoveel mogelijk zien & doen. Aangezien iedereen op Twitter het alweer over ‘Fans’ had, hebben we dit nog even terug gekeken en we hebben wederom gegierd!!!
IMG_0853De tijd vloog en het was al half 8 dus gingen we maar wat eten. Laura wilde graag naar het Hardrock Café en dit leek Maria  & Kelly ook wel leuk dus gingen we op pad. We namen de metro naar 42nd Street & Times Square en toen we het metrostation uit liepen vielen onze mondjes toch wel even open! Heel indrukwekkend al die lichten, reclameborden en hoge gebouwen! Dit was pas echt New York City by night! Bij het Hardrock Café aangekomen bleek dat er een wachttijd van een uurtje was. We hebben onszelf op de lijst gezet en zijn nog even een rondje gaan lopen langs de pinautomaat (om de pot te spekken) en een megagrote Toys ‘R Us met een reuzenrad midden in de winkel!
IMG_9409IMG_9414 In het Hardrock Café zijn we aan de bar alvast een drankje gaan doen en na een kwartiertje mochten we aan tafel. Onze glazen werden nogmaals bijgevuld (fijn hoor, die gratis refills maar na anderhalve liter cola blijft er niet veel van onze eetlust over!) en we maakten een keuze van de kaart. We hebben hier heerlijk gegeten! Clubsandwich, Macaroni & Cheese en Springrolls…jammie!
IMG_9415 IMG_9421 IMG_9422 IMG_9423Nadat we ons eten op hadden wilden we eigenlijk nog een cocktail drinken maar we kakten alledrie zo enorm in dat we besloten lekker naar het hotel terug te keren. Het was weer een enorm lange & vermoeiende & indrukwekkende dag geweest en we waren toe aan onze bedjes!

En na een nachtje heerlijk slapen zijn we nu helemaal klaar om New York te gaan ontdekken! We gaan vandaag een bustour Downtown doen die ons, als het goed is, langs de meest boeiende hotspots van New York brengt. Ook willen we nog, als we tijd hebben, de ferry naar Staten Island nemen die langs het Vrijheidsbeeld komt. Anders schuiven we dit door naar morgen. Jullie zullen het vanzelf wel weer lezen!

Byeee byeee,
Kelly, Laura & Maria

P.s. Jaaaaa, bedankt voor alle informatie, maar we weten het al! Jim gaat trouwen!!! Zo’n twee minuten nadat hij dit zelf op Twitter bekend had gemaakt had Laura het al gelezen ;-). Lang leve internet, hot news bereikt zelfs Amerika in een paar seconde tijd!