THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

woensdag 22 september 2010

Hop, hop, hop

Gisteren hebben we lekker de toerist uitgehangen. Heel fout, maar als we zoveel mogelijk van de stad wilden zien moesten we wel. En ach, tenslotte zijn we ook toeristen… Nederlandse toeristen, geen Duitse!!!

We waren overeengekomen dat we geen wekker zouden zetten. En dus werden we rond half 9 allemaal een beetje wakker. De blog over de aankomstdag in New York werd getypt en ondertussen hebben we alledrie gedoucht. Aangezien we een koelkastje tot onze beschikking hebben, hadden we de eerste dag al wat boodschappen gedaan zodat we eerst in onze kamer konden ontbijten. Een lekker Hollands ontbijtje; Beschuit met kaas en vers geperste sinaasappelsap! We hebben beneden in de lounge nog even op WiFi gezeten, de blog online gezet en zijn toen op pad gegaan.

In ons hotel hadden we kaartjes gekocht voor de Downtown tour op een Hop on/Hop off bus. Deze vertrok vanaf Times Square en reed langs de bekendste hotspots van New York. Onze tourguide gooide er regelmatig wat leuke anekdotes in, het was fijn om naar hem te luisteren! We kwamen o.a. langs Macy’s, Empire State Building, City Hall en Ground Zero.
IMG_9429IMG_9430 IMG_9751IMG_9753Bij Battery park zijn we Off geHopt want vanaf daar konden we de gratis Ferry naar Staten Island nemen. Deze vaart langs het Vrijheidsbeeld! We waren zo slim geweest om op de heenweg aan de verkeerde kant te gaan zitten waardoor we wel de Brooklyn Bridge zagen maar geen Statue of Liberty! Na een tochtje van 20 minuten kwamen we aan op Staten Island en we besloten daar te lunchen. We kochten lekkere soepjes, salades, bagels & brownie/cheesecakes en aten deze op, op een bankje met als uitzicht de skyline van New York en het Vrijheidsbeeld! We raakten nog aan de praat met een, bleek later, Duitse jongen. Het is echt erg leuk dat veel mensen hier zomaar een praatje met elkaar maken. We hebben regelmatig de vraag gekregen waar we vandaan komen. Alleen denken de meeste dat we uit Duitsland komen, dat is dan weer een beetje jammer… Na de lunch namen we de Ferry weer terug naar Manhattan en deze keer zaten we wel aan de goeie kant en hadden we een prachtig uitzicht op het Vrijheidsbeeld!
IMG_9764 IMG_9792 IMG_9793 IMG_9798 IMG_9802 IMG_9803 IMG_9809Terug in Manhattan besloten we een stukje terug te lopen naar Ground Zero. Wat op dit moment niet meer en minder is dan een grote bouwput met veel hijskranen. Als je daar staat is het moeilijk voor te stellen wat voor gruwelijke situatie zich daar 9 jaar geleden heeft afgespeeld. We zijn ook nog een kijkje gaan nemen bij 9/11 Memorial Preview Site. Hier hing een timeline van 11 september 2001, maar ook een maquette  van het project wat ze nu aan het bouwen zijn. Het gaat er schitterend uit zien, maar blijft wel erg dubbel. Aan de overkant van Ground Zero ligt St. Pauls Chapel. In deze kerk zijn vele nabestaanden, slachtoffers en andere mensen die troost zochten opgevangen in de eerste periode na de aanslagen. Op dit moment dient de kerk nog als een soort gedenkplaats. Er hangen tekeningen, brandweerjassen en foto’s van overledenen. Deze foto’s hebben eerst een hele tijd rondom Ground Zero gehangen, maar moesten worden verwijderd. Een klein deel is nu opgenomen in St. Pauls. Een flinke brok in onze keeltjes toen we hier voorbij liepen. We hebben nog een kaarsje aangestoken en een kleine donatie gedaan.
IMG_9821 IMG_9822 IMG_9825IMG_9827Na dit emotionele moment zijn we weer On de bus geHopt. Deze keer hadden we helaas minder geluk met de tourguide. Hij was onverstaanbaar, maakte constant niet-leuke-grapjes en vertelde weinig boeiende dingen. Gelukkig konden we zelf om ons heen kijken.

Het was al 6 uur geweest voor we weer terug waren bij het beginpunt. We namen de metro naar ons hotel waar we ons even hebben opgefrist. Daarna gingen we weer terug naar Times Square om een hapje te eten. Al zo lang we in Amerika zijn heeft Kelly het over Olive Garden, een Italiaanse restaurantketen, en deze zat toevallig ook op Times Square. We besloten dus maar om daar heen te gaan. De lasagnes en kip die we besteld hadden smaakten heerlijk en het was erg bijzonder om midden om Times Square te dineren.
IMG_9435IMG_9436IMG_9437Een toetje sloegen we over want we hadden onze zinnen gezet op een cocktail. Op de 48e verdieping van het Marriot hotel bevindt zich The View; een cafe/restaurant wat in een uur ronddraait waardoor je een prachtig uitzicht over New York City hebt. Helaas viel het allemaal redelijk duur uit, maar we hebben genoten van het uitzicht!
IMG_9861 IMG_9865 IMG_9866 IMG_9871Rond middernacht doken we dan weer lekker onze bedjes in. We hebben een ontzettend indrukwekkende dag beleefd met als hoogtepunten het bezoek aan Ground Zero en de tocht langs het Vrijheidsbeeld!

Vandaag geen sightseeing meer… We durven het bijna niet te zeggen maar er moet nog een heeeel klein beetje geshopt worden. En vanavond gaan we naar Wicked!!!

xxx
Kelly, Laura & Maria