THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

vrijdag 17 september 2010

Zip-A-DISNEY-Doo-Dah, Zip-A-Dee-Ay…

….My oh my ,what a wonderfull day!

En een mooie en leuke dag was het inderdaad! We love Disney!
Aangezien het Magic Kingdom tot 21.00u open zou zijn i.v.m de parade en het vuurwerk hadden we besloten niet al te vroeg te vertrekken, dus rond 10.30u gingen we op pad.

De moeder van Maria had inmiddels nog een keuze gemaakt uit een aantal country-cd’s van de Barnes&Nobles, dus deze zijn we eerst gaan halen. Ook hadden we alvast de kaartjes voor Disney gekocht bij de Wal*mart, zodat we niet in de rij hoefden te staan bij het park zelf.

In de auto richting het Magic Kingdom keken we onze ogen uit. Wat een enorm gebied heeft Disney tot zijn beschikking met alle parken! Met een treintje werden we naar de ferrybot&monorail gebracht die ons naar de ingang zouden vervoeren. I.v.m. Kelly’s slechte ervaringen met boten kozen we voor de monorail!IMG_9315IMG_9317Eenmaal in het park aangekomen waren we allemaal in onze nopjes. Vooral Maria, aangezien zij heel graag naar Disney wilde deze vakantie. Kelly en Maria zijn al eerder in Disneyland Parijs geweest, maar voor Laura was dit haar Disneypark ontmaagding! IMG_9496Toen we de Mainstreet door waren gelopen kwamen we uit bij het kasteel. Hier moesten we natuurlijk even mee op de foto! Heel het park was al aangekleed in het thema van Halloween.IMG_9561IMG_9537We begonnen onze route door Disney bij Adventureland, gevolgd door Frontierland, Libertysquare, Fantasyland en Tomorrowland.IMG_9502Onze eerste attractie was de Pirates of the Caribbean. Daarna hebben we in de Splash Mountain gegierd van het lachen en zijn we ook behoorlijk nat geworden:
IMG_9321IMG_9319Aangezien we pas wat later in het park waren was het al snel tijd om te lunchen. We kozen voor bladerdeegcups en het leuke was dat je het vlees zelf mocht aanvullen met sla, champignons, saus, tomaat en niet te vergeten vloeibare cheddar cheese (Yummieee!)! Voor ieder wat wils dus en het heeft ons ook heerlijk gesmaakt.IMG_9323Een van de mooiste attracties was toch wel Mickey’s PhilharMagic. Dit kwam onder andere doordat tijdens de show een paar van de favoriete Disney nummers van Kelly en Maria werden gespeeld:
IMG_9324We waren van te voren al gewaarschuwd, in Fantasyland zijn ze behoorlijk aan het verbouwen. Helaas was hierdoor It’s A Small World gesloten, erg jammer, aangezien dit toch wel één van de bekendste Disney-attracties is. Als troost hebben we Laura dus maar samen met Maria in Dombo gezet!
IMG_9521IMG_9525Aangezien het weer een zeer warme dag was, trakteerden we onszelf weer op een overheerlijk ijsje! Daar zijn de Amerikanen toch wel goed in, in heerlijk ijsjes maken!
IMG_9527In Tomorrowland hebben we elkaar nog even beschoten in de Buzz lightyear’s Space Ranger Spin en Kelly en Maria zijn in de Space Mountain geweest. Met zweet in hun handen wel, omdat ze bang waren afgeschoten te worden. Heel de rit heeft Maria daarom de longen uit het lijf gegild, maar er gebeurde niks, geen lancering net zoals in Parijs! We leven dus gelukkig nog! Behalve deze attracties zijn we ook nog in Big Thunder Mountain, Peter Pan, Winnie the Pooh, Mad Tea Party, Stitch en Jungle Cruise geweest.IMG_9325IMG_9326Na het eten nog wat foto’s gemaakt bij het kasteel en daarna een plekje zoeken voor de parade…IMG_9555IMG_9554IMG_9556…en pffff, wat een drukte langs Mainstreet. Alhoewel het de hele dag bij alle attracties niet zo druk leek, is het wanneer deze mensen bij elkaar komen echt een chaos!
Gelukkig konden we nog een redelijke plek vinden en hebben we genoten van de afsluiting van de avond: De Parade en het vuurwerk!
IMG_9584 IMG_9600IMG_9339Nog even de souvenirwinkel ingedoken voor mageneten voor onze magenetenverzameling. We hebben flink staan kwijlen bij alle prachtige merchandise van Disney, maar we hebben ons goed in weten te houden! Ach, kijken mag toch!
IMG_0822Vandaag een relax dag…dus aan het zwembad dan maar weer!! (blijft toch vervelend ;) )

ByeBye,
Kelly, Laura & Maria

8 reacties:

H(EL)EEN zei

Ja ja en dan heb je alleen Magic Kingdom nog maar gezien. En ben je niet eens in de Studios of in Animal kingdom geweest. Nou dan zit er niets anders op om volgend jaar weer terug te gaan naar Orlando.

Prachtfoto's en nog veel plezier.

Heleen

muis zei

Leuke dag weer en krijg honger van jullie foto's ;-)

Anoniem zei

2 van de 3 hadden het Kingdom in Parijs al gezien, maar dat heeft blijkbaar niets van de fun afgedaan. ruiken wij hier mss een volgende trip met de 4 disneyparken ?? :)

Blij dat het jullie zo goed af gaat daar.

Tot morgen

Anoniem zei

Ik krijg heimwee naar onze Disney-trip! *klop-klop* HAHA. Ik zeg we gaan binnenkort weer en nemen Laura mee ipv Luuk. Begint toch allebei met L. ;)

Xx Marloes

Marjet zei

Oeoeoeoe, de Disney kriebels...! Leuke blog dames!

Monique zei

Jullie hebben ook weer een top-dag gehad zo te lezen.
Leuke blog weer meiden.
Het is hier lekker te doen in Orlando. De warmte is lekker droog, dus minder zweten.
Wij gaan nu even lekker eten in het hotel en dan weer op pad naar de Wal*mart en Disney's downtown.

have fun!!!!

Pieter en Petra zei

Hey Girls,

Magic Kingdom is echt leuk he, jammer dat jullie niet naar de Halloween Party zijn geweest want die is echt gaaf maar jullie hebben met de versiering toch nog wel de sfeer kunnen proeven.

En je wil niet weten hoe groot het terrein is, een groot gedeelte is nog helemaal niet bebouwd en loopt door tot achter jullie 'villawijk'.

Gelukkig is de luchtvochtigheid nu en stuk lager dus lopen we niet meer zo erg te zweten ;-)

Groetjes vanaf onze pooldeck in Davenport,
Pieter & Petra "PenPe"

Anita zei

Het enthousiasme spat eraf. Wat een leuke dag hebben jullie weer gehad. Epcot is ook geweldig, volgende keer misschien. Zijn jullie ook al Florida verslaafd?
Heel veel plezier weer,
groetjes
Anita